Cotswold Life Christmas Quiz Answers

PUBLISHED: 11:19 24 January 2012 | UPDATED: 20:57 20 February 2013

Cotswold Life Christmas Quiz Answers

Cotswold Life Christmas Quiz Answers

In our December issue we ran our first Cotswold Life Christmas Quiz and the lucky winner was Cheryl Boyce from Birdlip. Here's your chance to mark your own answers!

Cotswold Life Christmas Quiz Answers



In our December issue we ran our first Cotswold Life Christmas Quiz and the lucky winner was Cheryl Boyce from Birdlip. Heres your chance to mark your own answers!



1) In which year was the beauty of The Cotswolds recognised by the area being designated an area of outstanding natural beauty? Correct Answer: 1966



2) Bibury and Arlington are separated by which river? Correct Answer: The River Coln



3) Which Gloucestershire village green is said to be the longest in England? Correct Answer: Frampton



4) Which Cotswold town was the first to be granted a charter in 1087, thus giving it the status of a market town? Correct Answer: Burford



5) To the nearest hundred, how many square miles does the Cotswold AONB region cover? Correct Answer: 800



6) How many lakes are there in the Cotswold Water Park? Correct Answer: For this question we accepted answers from 147-150



7) The Olympic Games held in London in 2012 will mark 400 years from the moment that the first stirrings of Britain's Olympic beginnings when the first Cotswold Olimpicks was held in 1612. Where in the Cotswolds are the games held? Correct Answer: Chipping Campden



8) The Cotswolds is full of surprises for film and TV fans with the areas rural scenes being used in a number of big productions. Which 2007 blockbuster was filmed in Bibury? Correct Answer: Stardust




9) Alex James, bass player with Blur, has become an advocate for good food in the Cotswolds by creating which produce? Correct Answer: Cheese



10) David Walliams recently completed a 140 mile swim of the River Thames raising over 1,000,000 for charity. Near which Cotswold Town did his swim begin? Correct Answer: Lechlade




11) Which airborne event is held in Fairford every year? Correct Answer: Royal International Air Tattoo



12) The Air Balloon Pub in Birdlip is located at the top of which hill? Correct Answer: Crickley Hill



13) Which King of England was imprisoned and murdered in Berkley Castle in the 14th Century? Correct Answer: Edward II



14) Which Cotswolds town was closed in order to film Steven Spielberg's soon to be released film, War Horse? Correct Answer: Castle Combe



15) The Rococo Garden in Painswick is famous for having one of the largest plantings of which flower? Correct Answer: Snowdrop



16) Dr Edward Jenner, was born, lived, worked and died in the Cotswolds Berkeley Vale, saved countless lives by pioneering a vaccination against which disease? Correct Answer: Smallpox



17) Which of Henry VIIIs wives will have died 500 years ago in 2012 her tomb can be found at Sudeley Castle?



Correct Answer: This question unfortunately was phrased incorrectly and was counted null and void, making the quiz essentially 19 questions.



18) The Cotswolds houses a number of beautiful and quirky privately owned gardens, which is the creation of three generations of women gardeners? Correct Answer: Kiftsgate Court Gardens



19) At which attraction in the Cotswolds was this picture taken? Correct Answer: Stanway Fountain



20) At which annual autumn show was this picture taken? Correct Answer: Moreton in Marsh Show



Most Read

Most Read

Latest from the Cotswold Life